Doba přípravy:
35 minut
Doba vaření:
25 minut
Náročnost:
snadné
Počet porcí:
2
Ingredience:
  • 300 g quinoa vařená
  • 200 g tofu uzené
  • 1 stroužek česneku
  • Hrst petrželky
  • Sůl, čerstvě mletý pepř

Dip:

  • 90 g zakysaná smetana 12 %
  • 30 g sušená rajčata (bez oleje)
  • Limetková šťáva
  • Čerstvé bylinky dle chuti (kopr, pažitka,..)
Příprava: 

Quinou uvaříme dle návodu – necháme vystydnout. Tofu rozmixujeme. Obě ingredience smícháme, přidáme rozmačkaný česnek a petrželku. Dochutíme solí a pepřem. Děláme kuličky, klademe na plech podložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů Celsia cca 25 minut dozlatova.

Dip připravíme smícháním zakysané smetany s pokrájenými rajčaty, kapkou limetkové šťávy a bylinkami.

Výživové hodnoty na 1 porci:
Energetická hodnota Bílkoviny Sacharidy Tuky
1988 kJ 27 g 41 g (cukry 8 g) 18 g
Propočet: kaloricketabulky.cz