Doba přípravy:

120 minut

Doba vaření:

90 minut

Náročnost:
snadné
Počet porcí:

3

Ingredience:
  • 250 g rýže natural
  • 300 g červené řepy (3 menší)
  • 100 g sójových kostek
  • 7 g řepkového oleje
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 125 ml červeného vína (nebo zeleninového vývaru)
  • Tymián, sůl
  • 30 g sýru typu parmazán (grand Moravia)
Příprava: 
Každou bulvu červené řepy obalíme do alobalu a dame péct do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia. Pečeme 1 hodinu. Mezitím co se peče řepa, uvaříme rýži a sójové kostky dle návodu. Upečenou řepu oloupeme a na hrubém struhadle nastouháme. Na pánvi rozehřejeme olej, osmažíme cibulku, po chvíli přidáme česnek a tymián. Přidáme sójové kostky, řepu a zalijeme červeným vínem. Nakonec přidáme rýži a promícháme, dochutíme tymiánem, případně dosolíme. Podáváme se strouhaným sýrem.

Víno můžeme pro odlehčení nahradit zeleninovým vývarem.

Sójové kostky dle libosti vyměnit za jiný zdroj bílkovin (drůbeží maso, tofu, tempeh,..).

Výživové hodnoty na 1 porci (350 g):

Energetická hodnota Bílkoviny Sacharidy Tuky
2748 kJ 34 g 95 g (cukry 15 g) 9 g
Propočet: kaloricketabulky.cz