V období, kdy se nabízí dostatek zeleniny z nové sklizně, by bylo škoda ji nevyužít pro letní polévku. Přijde k chuti třeba v chladnějších dnech, kdy i slunce se rozhodlo odpočívat

Doba přípravy:

10 minut

Doba vaření:

20  minut

Náročnost:
snadné
Počet porcí:

5 porcí

Ingredience:
  • 1 větší kedlubna
  • 3 mrkve
  • zelená část pórku
  • 5 středních brambor
  • kmín, sůl, pepř, majoránka
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
Příprava: 

Všechny suroviny nakrájíme a zalijeme 0,75 l vody, osolíme a okořeníme, přidáme tuk. Přivedeme k varu a povaříme asi 20 minut. Odebereme polovinu polévky a ve vedlejším hrnci ji rozmixujeme na jemno a vrátíme zpět. Přidáme česnek a podáváme. Polévka rozmixováním získá zajímavou konzistenci a vyznačuje se příjemnou výraznou chutí.

Výživové hodnoty na 1 porci:
Energetická hodnota Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
565 kJ 3,23 g 20,6 g 4,02 g 5 g
Propočet: kaloricketabulky.cz