Doba přípravy:
5 minut
Doba vaření:
20 minut
Náročnost:
snadné
Počet porcí:
2
Ingredience:
  • 200 g hub (čerstvé, nebo zavařené)
  • 10 ml řepkový olej
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, majoránka
  • 50 g sýr Eidam 30 %
  • 70 g chléb – na porci
Příprava: 

Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na rozehřáté pánvi orestujeme do zlatova na oleji cibuli a poté také houby. Houby dusíme do měkka a pak k nim přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a necháme v houbové směsi rozpustit. Mezitím si v topinkovači, v troubě nebo na pánvi na sucho připravíme topinky z pečiva a ty poté potíráme houbovo–sýrovou směsí. Celý pokrm je vhodné doplnit také porcí zeleniny.

Výživové hodnoty na 1 porci:
Energetická hodnota Bílkoviny Sacharidy Tuky
1 213 (280 kcal) 14 g 34 g 10 g
Propočet: kaloricketabulky.cz