aneb barevná večeře plná vitamínů

 

Doba přípravy:

60 minut

Náročnost: snadné
Počet porcí:

4

Ingredience:
  • 125 g červené quinoi
  • 1 batát
  • 2 bulvy červené řepy
  • 1 velká žlutá paprika
  • 2 červené cibule a 8 stroužků česneku
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • provensálské koření, tymián, sůl dle potřeby
  • čerstvý kozí sýr (použit Bio Dora s bazalkou)

Příprava: 

Rozpálíme troubu na 180 stupňů Celsia. Batát a červenou řepu oloupeme, spolu s paprikou nakrájíme na kousky, cibuli na půlměsíčky, česnek oloupeme. Na plech vyložený pečícím papírem dáme péct červenou řepu přikrytou alobalem. Zbytek zeleniny smícháme v míse s kořením a olejem. Přibližně po 30 minutách alobal odkryjeme a přidáme další připravenou zeleninu. Pečeme do změknutí zeleniny ještě 20 – 30 minut. Mezitím uvaříme quinou dle návodu na obale. Quinou smícháme s pečenou zeleninou, posypeme kozím sýrem a podáváme.

.

 

Výživové hodnoty na 1 porci (300 g):
Energetická hodnota

1 700 kJ 

Bílkoviny

20 g

Sacharidy

47 g

Vláknina

8 g

Propočet: kaloricketabulky.cz