I vepřové maso může mít své místo v redukčním jídelníčku
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 17 minut
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Ingredience:
  • 500 g vepřové panenky
  • 500 g brokolice
  • 1 středně velká mrkev
  • Šťáva z ½ citronu
  • Čerstvý zázvor (cca 5 cm)
  • 2-3 stroužky česneku
  • Sůl, pepř
  • 2 lžíce olivového oleje

Příprava: Panenku nakrájíme na nudličky, orestujeme na oleji společně s česnekem a zázvorem a přidáme citronovou šťávu. Osolíme, opepříme a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev. Podusíme přibližně 5 minut ve vlastní šťávě, přidáme brokolici, dle potřeby podlijeme trochou vody nebo vývaru. S brokolicí dusíme 8 minut, ne déle, aby zůstala krásně zelená. Podáváme s rýží basmati.

Výživové hodnoty na 1 porci:
Energetická hodnota 1585 kJ Bílkoviny 33 g Sacharidy 28 g (cukry 0 g) Tuky 10 g