Rychlá večeře.
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 2
Ingredience:
  • 300 g quinoa vařená
  • 200 g tofu uzené
  • 1 stroužek česneku
  • Hrst petrželky
  • Sůl, čerstvě mletý pepř
  • Dip:
  • 190 g zakysaná smetana 12 %
  • 30 g sušená rajčata (bez oleje)
  • Limetková šťáva
  • Čerstvé bylinky dle chuti (kopr, pažitka,..)

Příprava: Quinou uvaříme dle návodu – necháme vystydnout. Tofu rozmixujeme. Obě ingredience smícháme, přidáme rozmačkaný česnek a petrželku. Dochutíme solí a pepřem. Děláme kuličky, klademe na plech podložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů Celsia cca 25 minut dozlatova.

Dip připravíme smícháním zakysané smetany s pokrájenými rajčaty, kapkou limetkové šťávy a bylinkami.

Výživové hodnoty na 1 porci:
Energetická hodnota 1988 kJ Bílkoviny 27 g Sacharidy 41 g (cukry 8 g) Tuky 18 g