Chutná celozrnná alternativa k rizotu.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
 Ingredience:
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 160 g špaldy
  • 300 g hlívy ústřičné
  • Sůl, pepř

Příprava: Špaldu propláchneme a uvaříme v dvojnásobném množství osolené vody. Cibuli očistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji. Přidáme nakrájenou hlívu (bez nožiček). Osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Smícháme s uvařenou špaldou. Můžeme dochutit sýrem typu parmazán a podávat se salátem.

Výživové hodnoty na 1 porci:
Energetická hodnota 1634 kJ Bílkoviny 15 g Sacharidy 60 g (cukry 0 g) Tuky 8 g
Propočet: kaloricketabulky.cz