Zeleninové chutné jídlo s kousky kuřecího masa.
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Ingredience:
  • 400 g kuřecích prsou (kuřecí maso můžeme zaměnit za rybu, např. tresku)
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 velká cibule
  • 2 papriky libovolné barvy (hezky vypadá bílá nebo žlutá)
  • 4 středně velká rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g rajčatové passaty (pyré)
  • 1,5 lžičky bramborového škrobu
  • čerstvá nebo sušená bazalka
  • cukr k vyladění chuti
  • sůl, pepř dle chuti
  • 240 g rýže natural

Příprava: Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky, posolíme, popepříme. Na pánvi rozpálíme lžíci řepkového oleje a nudličky zprudka opečeme. Dáme stranou. V kastrolu nahřejeme druhou lžíci oleje, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a na proužky nakrájenou papriku, restujeme asi 3 min. do změknutí, přidáme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, rajčatové pyré, česnek a bazalku, malinko zředíme vodou a chvilku dusíme (další 3 min.). Omáčku zahustíme bramborovým škrobem – lžičku škrobu rozmícháme v troše studené vody a vlijeme do vroucí omáčky. Dochutíme, vložíme orestované maso a chvilku podusíme. Podáváme s vařenou rýží natural.

Výživové hodnoty na 1 porci:
Energetická hodnota 1188 kJ Bílkoviny 27 g Sacharidy 27 g (cukry 0 g) Tuky 8 g
Propočet: kaloricketabulky.cz