Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Náročnost: snadné
Počet porcí: 2
Ingredience:
  • 200 g hub (čerstvé, nebo zavařené)
  • 10 ml řepkový olej
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, majoránka
  • 50 g sýr Eidam 30 %
  • 70 g chléb – na porci

Příprava: Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na rozehřáté pánvi orestujeme do zlatova na oleji cibuli a poté také houby. Houby dusíme do měkka a pak k nim přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a necháme v houbové směsi rozpustit. Mezitím si v topinkovači, v troubě nebo na pánvi na sucho připravíme topinky z pečiva a ty poté potíráme houbovo–sýrovou směsí. Celý pokrm je vhodné doplnit také porcí zeleniny.

 

Výživové hodnoty na 1 porci (200 g směsi):
Energetická hodnota 1 213 (280 kcal) Bílkoviny 14 g Sacharidy 34 g Tuky 10 g

Propočet: kaloricketabulky.cz