Výživná snídaně aneb sladce a přitom zdravě.
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 6
Ingredience:
  • 150 g (1 *hrnek) ovesných vloček
  • 450 g (1 a půl hrnku) fazolí – použity bílé máslové konzervované
  • 2 vejce
  • 30 g (3 lžíce) kakaa
  • 10 g (1 lžíce) skořice
  • 90 g (3 vrchovaté lžíce) medu
  • 140 g (2 malé) banány
  • 6 g (½) kypřícího prášku
  • 200 ml (½) hrnku mléka 1,5 %
  • 40 g kvalitní hořké čokolády
  • *použit hrnek o objemu 400 ml

Příprava: Vločky si rozmixujeme na mouku. Smícháme s kakaem, skořicí a kypřícím práškem. Přidáme vajíčka, rozmačkaný banán, med a mléko. Ke směsi přimícháme dohladka rozmixované fazole (pokud použijeme konzervované ve slaném nálevu, důkladně je propláchněme). Nakonec přidáme nasekanou čokoládu. Vše spojíme a nalijeme do formy vypodložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě 60 – 80 minut na 180 stupňů.

Podávat můžeme s bílým jogurtem a fíkovým pyré (přes noc namočené a rozmixované sušené fíky), který brownies zjemní, ozdobíme snítkou máty. Pokryjeme tak 1/3 doporučené denní dávky vápníku!

Výživové hodnoty na 1 porci:
Energetická hodnota 1170 kJ Bílkoviny 10 g Sacharidy 55 g (cukry 0 g) Tuky 14 g