Nebojte se hovězího, tento tradiční texaský pokrm vás zajisté překvapí
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 7
Ingredience:
  • 2 polévkové lžíce řepkového oleje
  • 2 nadrobno nakrájené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky mletého chilli
  • 1 sušená či čerstvá chilli paprička
  • 1 lžička drceného kmínu
  • sůl, mletý pepř, 1 kostička hořké čokolády
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
  • 800 g krájených rajčat v konzervě
  • 800 g červených fazolí v konzervě
  • 200 ml vody, 1 ks skořice celé
  • nastrouhaný sýr, zakysaná smetana, pečivo

Příprava: Tento pikantnější pokrm připravíme tak, že ve velkém hrnci rozehřejeme řepkový olej, na kterém následně opečeme cibuli do zezlátnutí. K cibuli poté přidáme mleté chilli, sušenou nebo čerstvou nadrobno nakrájenou chilli papričku (nezapomeňte zbavit papričku semínek :-)) a drcený kmín. Celou směs lehce osmažíme a přidáme mleté hovězí maso. My jsme použili libové mleté hovězí z řetězce Naše maso. Maso zprudka osmahneme až se začne rozpadat na drobné kousky, ke kterým přidáme pasírovaný česnek, dle chuti sůl s pepřem, kostičku čokolády a lžíci rajčatového protlaku. Kostička čokolády zjemní chuť pikantního základu celého pokrmu. Po pěti minutách přidáme rajčata, ke kterým přilijeme 200 ml vody. Celý pokrm přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném plameni přibližně 50-60 minut. V posledních minutách přidáme celou skořici a také fazole. Hotový pokrm servírujeme s kouskem pečiva, zdobíme lžící zakysané smetany a strouhaným sýrem.

Výživové hodnoty na 1 porci (300 g):
Energetická hodnota 1531 kJ Bílkoviny 21 g Sacharidy 25 g (cukry 10 g) Tuky 10 g